Rulandské bílé 2024 Víno tiché lahvové 0,75 L, výběr z hroznů, č. š. 3/24
Suché, velmi elegantní víno zlatavé barvy s měděným odleskem, sladkou vůní bílých broskví doplněné o chlebnaté tóny. Chuť plná, dlouhotrvající a díky vyššímu alkoholu nasládlá. U vína byla byla dělána tzv. battonage. Vypěstována je na písčité půdě, rok výsadby 1959.
| Kategorie: | Bílé víno |
|---|---|
| Záruka: | 2 roky |
| Klasifikace: | Výběr z hroznů |
| Druh vína: | Suché víno |
| Alkohol: | 14,15% |
| Zbytkový cukr: | 4,8 g/l |
| Kyseliny: | 5,6 g/l |
| Bezcukerný extrakt: | 20,7 g/l |
Medaile
GRV 2025 - Velká zlatá medaile
Rulandské bílé 2020. Suché, velmi elegantní víno zlatavé barvy s měděným odleskem, sladkou vůní bílých broskví doplněné o chlebnaté tóny. Chuť plná, dlouhotrvající a díky vyššímu alkoholu nasládlá. U vína byla byla dělána tzv. battonage. Vypěstována je na písčité půdě, rok výsadby 1959.
Víno tiché lahvové 0,75 L, pozdní sběr, č. š. 3/24.
Odrůda Rulandské bílé
Typická odrůdová vína jsou světle žlutá až zlatavě zelenožlutá, jemné květinové neutrální vůně, u vyzrálého vína chlebnaté. Chuť je plná, dlouhotrvající, bohatá na extraktivní látky, harmonická, elegantní. Ve vůni a chuti můžeme hledat hrušky, broskev, červené ovoce, lískové oříšky, mandle, chlebovou kůrku, máslo, vanilku, jemnou kouřovou příchuť, citrusové plody a lipový květ. Acidita by měla být svěží, příjemná, ne příliš drsná, jako někdy u mladých vín. Vína jsou vhodná k dlouhodobé archivaci.Vína Rulandského bílého lze podávat při slavnostnějších příležitostech k bohatém výběru masitých jídel. Hodí se dobře i k uzeným rybám, k pečením, k sýrům s ušlechtilými plísněmi. Také k hutnější, ale ne příliš výrazné úpravě hovězího i vepřového masa, k hustším polévkám, k výraznějším paštikám a k uzenému masu. Vína přívlastková jsou vhodná k dezertům. Svěží Rulandské je vynikající aperitiv.
Nakupujte bílé víno online Pod Kumstátem a vychutnejte si ho v pohodlí domova.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
