Doprava zdarma od 1 500 Kč.
Neohodnoceno

Cabernet Franc 2019 Víno tiché lahvové 0,75 L, pozdní sběr, č. š. 25/19

Suché jakostní víno s přívlastkem Pozdní sběr. Víno rubínové barvy, ovocité v závěru vůně kakaových bobů. Extraktivní a tělnaté s jemným nádechem čokolády a vanilky v chuti s dlouhotrvajícím závěrem. 12 měsíční zrání v sudu od vyhlášeného bednářství VBS Veneta Botti Schön.

Skladem
Kód: CF19
299 Kč
Kategorie: Červené víno
Záruka: 2 roky
Druh vína: Suché víno
Klasifikace: Pozdní sběr
Alkohol: 12,05 %
Zbytkový cukr: 0,32 g/l
Kyseliny: 4,9 g/l
Bezcukerný extrakt: 27,7 g/l

Medaile

Zlatá medaile Málo pěstované odrůdy 2020

 

Cabernet Franc 2019. Suché jakostní víno s přívlastkem Pozdní sběr. Víno rubínové barvy, ovocité v závěru vůně kakaových bobů. Extraktivní a tělnaté s jemným nádechem čokolády a vanilky v chuti s dlouhotrvajícím závěrem. 12 měsíční zrání v sudu od vyhlášeného bednářství VBS Veneta Botti Schön.

Víno tiché lahvové 0,75 L, pozdní sběr, č. š. 25/19B.

 

Odrůda Cabernet Franc

Velmi oblíbené víno, které upoutá svou rubínovou barvou. Jeho výraznější kyselinka a vyšší tříslovina je vyhledávána. Cabernet Franc je tradiční, starobylá, středně pozdní moštová odrůda révy vinné, která patrně vznikla selekcí divoce rostoucí révy lesní Vitis vinifera ssp. sylvestris. Za pravlast CF jsou dnes označována španělská úbočí Pyrenejí, provincie Navarra, Gipuzkoa nebo Bizkaia, kde se nacházejí velmi staré vinohrady v oblastech D.O. Txakoli. Do francouzského regionu Bordeaux, do oblasti údolí řeky Gironde, se ovšem měla dostat již kolem 1. století po Kristu a stala se zde zakladatelem rodiny odrůd „kabernetového typu“. V Burgundsku se odrůda pěstuje od počátku 16. století, roku 1635 se dostala do údolí řeky Loiry, v té době kardinál Richelieu zaslal Abbé Bretonovi několik tisíc sazenic této odrůdy, je zde stále na poměrně rozsáhlých plochách pěstována. Typické víno je sytě barevné, lehčího stylu a poněkud světlejší barvy, velmi dobře strukturované, plné, aromatické, s jemnějšími taniny, ale je mnohem plnější a s vyšším extraktem. Lze jej poznat podle ovocitého aroma švestek, jahod, černého rybízu, ostružin a malin a dále podle vůně fialek, bylinek a čerstvě nakrájené zelené papriky s tóny kakaa, tabáku, tuhy, kdoulí, máty, černého i zeleného pepře, listů břečťanu. Vína dříve vyzrávají a dají se pít mladší.

 

Nakupujte červené víno online Pod Kumstátem a vychutnejte si ho v pohodlí domova.