Rulandské modré 2015 Víno tiché lahvové 0,75 L, výběr z hroznů, č. š. 12/15

Suché jakostní víno s přívlastkem Výběr z hroznů. Víno, které před začátkem fermentace leželo 11 dnů podchlazené na rmutu, kde získalo tóny lesního ovoce s jemnou tříslovinou a kyselinou, kterou ještě více podporuje zrání v archivu. Velmi zajímavé červené, které stojí za ochutnání. 

Skladem
Kód: RM15
450 Kč
Kategorie: Archivní víno
Záruka: 2 roky
Druh vína: Suché víno
Klasifikace: Výběr z hroznů
Alkohol: 12 %
Zbytkový cukr: 0,7 g/l
Kyseliny: 5,3 g/l
Bezcukerný extrakt: 26,1 g/l

Rulandské modré 2015. Suché jakostní víno s přívlastkem Výběr z hroznů. Víno, které před začátkem fermentace leželo 11 dnů podchlazené na rmutu, kde získalo tóny lesního ovoce s jemnou tříslovinou a kyselinou, kterou ještě více podporuje zrání v archivu. Velmi zajímavé červené, které stojí za ochutnání. Víno, které před začátkem fermentace leželo 11 dnů podchlazené na rmutu, kde získalo tóny lesního ovoce s jemnou tříslovinou a kyselinou, kterou ještě více podporuje zrání v archivu. Velmi zajímavé červené, které stojí za ochutnání. 

 

Víno tiché lahvové 0,75 L, výběr z hroznů, č. š. 12/15.

 

 

Odrůda Rulandské modré

 

Typická vína jsou bledě rubínová až cihlově červená, s oranžovým až nazlátlým okrajem u sklenky, ve vůni jsou ovocné, hořkomandlové a kořenité tóny, chuť je plná, víno má nízký obsah kyselin, velmi jemné třísloviny a hebkost při klouzání po jazyku. Ve vůni a chuti můžeme hledat ostružiny, maliny, jahody, švestky, cassis, banány, černé třešně, brusinky, kdoule, hloh, vřes, pivoňky, jasmín, mátu, fialky, ve vyzrálých kůži, kouř hořícího dřeva, tlející listí, datle, fíky, sušené švestky, povidla, jahodový džem, moruše, hořké mandle, hořkou čokoládu, kakao, kávu, hřebíček, ale i zvěřinu a lanýže, jód, mořskou sůl a oříšky, v úpravě barrique se přidává smetanově-vanilkový rozměr. Kvalitu a odrůdový charakter získává víno spíše zráním ve starých dubových sudech a delším ležením na láhvi.Při odpovídajícím zatížení keře poskytuje  pravidelně hrozny pro přívlastková vína, v lepších ročnících i pro vína s přívlastkem výběr z hroznů a výběr z bobulí. Taková vína se v celosvětovém měřítku považují za velmi kvalitní a cenná. Vyzrálá červená vína „Rulandy modré“ se podávají v širokých „břichatých“ pohárech a platí pro ně pravidlo, které říká, že čím starší víno je, tím objemnější pohár zvolíme, pohár se plní pouze do pětiny až čtvrtiny celkového objemu, aby se široká hladina vína mohla dobře provzdušnit. Archívní vína lze podávat bez pokrmů, k tichému obdivu jejich vůní a skladby a k meditování s přáteli. Mladší vína se při stolování předkládají k pečeným masům, jemným úpravám zvěřiny i jiných tmavých mas, pernaté zvěři, nadívané drůbeži a doporučují se rovněž k pokrmům z hub a k mnoha druhům sýrů. Jsou skvělá také k delšímu posezení s malým zákuskem.

 

Nakupujte červené víno online Pod Kumstátem a vychutnejte si ho v pohodlí domova.